Thankz 4 being my followers

Friday, February 14, 2014

Allahurabbi..


Allahurabbi..

Di kala terdengar berita tentang itu.

Hanya mulut bisa melafazkan Allahurabbi.

Terduduk. Terkaku. Tersentap. Terdiam.

Hanya hembusan nafas yang kedengaran.

Kita merancang. Allah yang menentukan.

Sesungguhnya Allah mengetahui apa yang terbaik untuk hamba2Nya.

Syukur masih diberi ruang untuk bernafas dimuka bumi ini.

Syukur masih diberi peluang untuk muhasabah diri.

Syukur masih diberi peluang untuk mengetahui kesalahan diri.

Syukur masih diberi peluang untuk menginsafi diri.

Terkenang sesi perbualan bersama kekanda tercinta.

"Najwa tak boleh kata pasal orang lain, contoh perbuatan orang tu salah, nanti Najwa mesti kena benda yang sama atau Najwa akan buat benda yang sama, benda yang salah"

"Kau tengok, Allah sayang kat kau"

Allah. Terdiam. Tetapi masih ada persoalan yang bermain di ruangan minda.

"Kak Ejun, nak tanya, kenapa Kak Ejun cakap Allah sayang kat Najwa?"

"Sebab Dia beri kau rasa apa yang orang lain rasa"

Allahurabbi.

Kadang2 kita tak sedar tentang apa yang kita lakukan.

Tapi Allah hadirkan seseorang untuk mengingatkan kita.

Baiknya Allah kat kita.

Tapi kenapa kita masih nak buruk sangka dekat Allah?

Sama2 kita muhasabah diri kita balik.

Sungguh. Baiknya Allah dekat kita.

Kerana Dia tak jemu2 beri peringatan kat kita untuk kita kembali kepada fitrah kita.

Fitrah?

Iye fitrah. Fitrah Islam. Fitrah kehidupan seorang muslim.

Baiknya Allah kat kita.






AN : Let's recharge our iman! Yaumul Jum'ah Sayyidul Ayyam. Kahfi jom? ^_^



Thursday, February 13, 2014

Aktiviti Masa Lapang


Hello guys!

Long time no see maaaa...

Kelu lidah untuk berbicara..

Kaku jari untuk menari atas keybord seperti dahulu kala..

Aicehcehcehhhhhhhh. ..

Hermmmm... I wanna share something wif u guys! ~random...random...random~

Aktiviti masa lapang ketika cuti sem.

Layan Detective Conan kat astro ceria...

Tabiat yang tak boleh ditinggalkan sejak zaman dulu kala lagi.

Aku bukan la peminat tegar sampai sanggup carik teddy bear conan >_<

Cuma kata orang, setakat ada full movies of detective conan jadi laaa..

Kalau bosan aku bukak conan, walaupun dah berpuluh kali aku tengok cite yang sama.

Sebab apa aku suka conan? Sebab dia comel + bijak + cerita tak berat sangat tapi agak menguji minda la.

Conan....conan....and....conan...dah lama tak layan naruto & bleach...kerja download men'download' pun dah lama dihentikan..

Kenapa? Mungkin kerana faktor usia? Hermmm mungkin.

K adios.






AN : Dunia...dunia juga...akhirat jangan lupa guys! >_<