Thankz 4 being my followers

Friday, January 18, 2013

Aktiviti Semester ke-5


Assalamualaikum w.b.t.

Ini hari aku nak cerita aktiviti/program aku sepanjang tahun ke-2 iaitu semester ke-5 belajar di UiTM KBM. *Tahun ni masuk tahun ke-3 yaw*

Al-kisahnya bermula dengan program "Malam Mesra MEBA", kira macam malam ragging budak2 baru Akaun. Best! Rangging cukup2. Aku handle bab hadiah plus denda untuk budak2 ni je, Mizat si master mind siap sediakan "jemput2 PERIA" untuk budak2 ni, sedap sangatttt. Lupa lak nak gtw, MEBA tu stand for "Members of Bachelor Accountancy Club".


  




Aktiviti seterusnya adalah OPKIM MEBA @ MEBA Attack ataupun lebih dikenali sebagai Operasi Khidmat Masyarakat MEBA. Program ni kiteorang buat kat salah satu sekolah kat Melaka. Aku lupa apa nama sekolah tu. Best. Kiteorang jadi FC, then masa program tu divided into beberapa group yang terdiri daripada FC n budak sekolah, lepas tu main explorace pusing satu sekolah plus mandi air hujan, ye la starting explorace hujan selebat2 tidak, so nak tak nak kene proceed je la, pape pun memang best sampaikan masing2 pancit + nak pengsan.




Seterusnya celebrate besday aku. Surprise  Terkejut. Terkedu. Terharu. HEHE. Tak expect lak budak2 ni nak sambut. Btw thanks korang.


Typing error.12 only.  ;p






Next. Outing with Jiha & Niza. Tak sangka diaorang turun Melaka. N for da first time, setelah DUA tahun aku stay Melaka baru first time aku jejak kaki kat A Famosa Melaka. Aku rasa kalau diaorang tak turun Melaka entah tahun bila aku dapat jejak kaki kat situ, padahal dari tempat aku ke A Famosa tu 10 minit dah sampai dah.




Next. Farewell party Miss Maliza with class 5E. BBQ with 5D ada gak, tapi takde gambar lak.




Then. IBM exhibition.


  






Next. Outing with adik2 MiCost. Comel2 belaka la. Maklum la baru habis SPM. *Terasa macam dah tua je....hehe....umur je tp still awet muda....hahaha*






 Tekan gambar kalau nak tau cerita.


Next. Shooting video arab. Dah macam retis gitewww. Haha. Ni dia teman sehati berdansa selama ni.


  




Program lain "Talk Show bersama Hilal Asyraf : Jati Diri Bina Personaliti". Dia tua setahun je dari aku tapi bila dengar pengalaman dia n kerjaya dia. Hmmm. Rezeki masing2 kan. Antara ayat2 dia yang aku ingat @ catit (mungkin ustaz lain pernah sebut ayat ni, tapi aku pernah dengar dari dia) :
-. Perbaiki diri dan ajak orang lain bersama kamu.
-. Kefahaman yang salah menghasilkan tindakan yang salah.
-. Asas yang rapuh menghasilkan binaan yang rapuh.
-. Bergerak membina kematangan.
-. Jangan rasa DIRI kita BUKAN sesiapa.


Penutup sem ni disambut dengan filem "The Tower". Best! Sampai meleleh air mata. Habis paper terus shoot pergi tengok wayang. 



Malam tu ada game Man Utd lawan Liverpool, excited gila nak p tengok tapi tup2 kedai semua penuh. Sodeh. *Ceh poyo! Kwn aku cakap 'boleh tengok ulangan'. Dush! Ulangan mana ada feel macam tgk live. Xpe2 cuti ni boleh tengok bola puas2, liga super pun aku layan sekali*


So sebagai kesimpulannya, sem ni banyak gak program2 yang aku join. Takde la pasif sangat macam sem2 lepas. Ada benda yang tak dapat dilaksanakan sem ni. Derma darah. Tak lepas, sebab hemoglobin rendah. Adoi. Program yang aku join macam biasa, ceramah Rakan Intelek, tapi aku rasa sem ni kurang sikit join sebab kekangan masa n banyak kelas malam.

Pape pun aku rasa sem ni aku banyak belajar benda baru. Sem ni aku rasa lebih mematangkan aku dalam berdepan dengan masalah. Sem ni aku rasa aku tak banyak main2 macam sem2 sebelum ni. Sem ni aku rasa aku lebih fikir pasal masa depan. Sem ni aku rasa aku lebih pandai kawal emosi daripada sem2 sebelum ni. Sem ni aku rasa pengurusan masa lebih teratur. Sem ni  aku rasa aku tak banyak berfoya2 dengan mukabuku. Sem ni aku rasa aku tak banyak outing, karoke, n seangkatan dengannya tak macam sem2 sebelum ni.

Semua tu apa yang aku rasa la. Orang lain punya rasa aku tak tau.

Rasa'y sampai sini saje coretan aku untuk kali ni.

Salam.



AN : Tahun ni makin bertambah usia, makin bertambah angka, makin dekat dengan segala benda, makin bertambah dosa dan semakin hampir ajal menjemput tiba. Semoga dipertingkatkan amalan. Sedarlah Najwa!



2 263 Contengan Jalanan:

hidupbiarbest said...

sambil jalan2cari kawan,singgah blog ni kejap...
visit my blog http://hidupbiarbest.blogspot.com/
jangan segan silu
:)

An Najwa said...

thanks coz sudi singgah sini.. ^_^