Thankz 4 being my followers

Friday, August 3, 2012

Result


Assalammualaikum w.b.t.

Seperti yang kita sedia maklum, hari ni result untuk budak degree UiTM keluar.

Macam biasa, dengan penuh SEMANGAT, aku pun cek result pukul 12.30am, tapi sayangnya result tak keluar ag, dengan hampanya, aku terus tidur *Ceh! Poyo lah kau Najwa! HEHE*


Pagi ni after sahur terus cepat2 cek result.

Sekali...........................................................................................................................

Sentap..........................................................habis lah, down gle la.....

Tapi macam biasa, aku kan cool orangnya *Ceh! HAHAHA!*

Ok lagi tu, result tu. Hehe.


Still bersyukur dengan apa yang aku dapat. Alhamdulillah.

Kadang2 apa yang kita expect tu mesti jadi kenyataan.

So lepas ni, kene expect benda2 yang baik k, jangan expect benda2 yang buruk, nanti buruk jugak hasilnya.

Kadang2 terfikir, kita punya usaha 'lebih' daripada orang lain. Tapi kenapa kita still dapat lebih 'rendah' daripada orang lain?

Mesti ada yang tak kena kan? Em, apa yang aku rasa 'mungkin sebab NIAT kita dah terpesong dari menuntut ilmu, mungkin kita rasa terpaksa atau paksa rela atau yang seangkatan dengannya lah untuk menuntut ilmu'.

Mungkin juga sebab, kita tak IKHLAS dalam menuntut ilmu. Study hard macam mana pun kalau tak ikhlas, ilmu tu susah nak masuk dalam jiwa kita. Percayalah.  ^_^

So lepas ni better muhasabah diri, betulkan niat tu balik k.

Setiap benda yang berlaku pasti ada hikmahnya.

Kegagalan bukan punca kejatuhan kita. Semua tu dugaan untuk jadikan kita lebih kuat pada masa akan datang.

Anyway, aku nak ucapkan tahniah kepada mereka2 yang dapat kekalkan ke'dekan'an untuk sem ni, korang memang hebat la sebab bukan senang nak dapat dekan untuk Part 4 Akaun ni. Tahniah jugak untuk semua.

Cukup sampai sini aje untuk hari ni. Ada tugas yang menanti. Kbai. Salam.



AN : Move on. It just a chapter in the past, but dont close the book - just turn the page. Fightin!  ^_^



10 263 Contengan Jalanan:

>Misz Farah..?< said...

got it kak wa. thanks.. =')

Farah Diana said...

Tahniah sahabat ;)

An Najwa said...

misz farah : orait dear ^_^

farah diana : congrats tok farah, dekan kn?

azuha rahimi said...

perghhh.. ak dri sem 1 lg x pernah naik2 result xam.... hahaha..btw, rmai lagi kt luar sana nk masuk u xdpt..syukur alhamdulillah

An Najwa said...

azuha : hehe..tulah susah betul nak naik, makin jatuh ad la... ^_^

reza al-razi said...

result... adakalanya mnjadi igauan ngeri student2..

An Najwa said...

reza al-razi : yup taw xpe, buat xtido mlm je..

zulhilmi tempoyak said...

tahniah skali lg... tahniah2.. heee

Anonymous said...

entri kau motivate aku

An Najwa said...

Cik anon : Alhamdulillah..