Thankz 4 being my followers

Saturday, October 15, 2011

Mukabuku


Assalamualaikum w.b.t.

Hye korang3, happy sokmo nampak? Ehem2. Tadi sedang aku blogwalkin, tetiba je datang idea nak tulis pasal 'mukabuku' *untunglah tetiba dapat idea*.

Lately aku RAJIN online mukabuku *errr...bukan mmg selalu ke ko online Najwa?he~*.
Rajin kat sini maksudnya, aku spend more time depan mukabuku, even tengah study pun aku still bukak mukabuku. Tapi aku tak komen2 aku just observe je dari jauh. Motifff?? Saje isi masa lapang dengan tengok perkembangan kawan2.

Kalau online aku prefer buat 'chat offline' sebab tak mahu diganggu serta tak nak orang sakit mata tengok aku online. Jarang sekali aku buat 'chat online' *erkk!*

Setiap kali online, aku suka check info membe2 aku. *macam stalker gitewww!!nasib korang lah!!HAHA*. Bukan stalker mana pun, aku just suka tengok 'favourite quotations' gn 'basic information' korang je. Ada yang sempoi memang sempoi habis. Tapi ada ayat2 korang yang buat aku speechless n buat aku nak baca banyak kali. Daripada pemerhatian aku *ceh!* 'basic information' tu melambangkan diri tuan empunya badan. *itu pandangan aku lah, pandangan korang aku tak tau*.

Kalau aku *saje je nak mention!he~* untuk favourite quotations aku letak : 

On every surface u walk,
U must leave ur mark,
No metter what the situation is,
U must continue to serve GOD in everything.

Basic information aku just letak : 

Success is a journey, not a destination.
If you want to be my friend, just accept me the way i am.

Ayat simple tapi penuh dengan maksud tersurat. Ayat yang 1st ayat general, tapi ayat yang 2nd ayat yang aku nak kawan2 aku tau. Kau nak kawan dengan aku so kau kena terima cara aku, sama macam aku terima kau sebagai kawan aku. Fair bukan? Tak kiralah aku ni suka main game ke, suka anime ke, seorang yang kasar ke, misteri ke n macam orang takde perasaan ke. Kau kena terima tu and jangan sesekali kau pertikaikan perangai aku *ayat kejam!HAHA*.

Opsszzz! Terlebih sudah! HAHA! Saje je nak kasik contoh. So aku letak diri aku sebagai contoh.

After tengok dua benda ni baru aku tengok benda lain. Semestinya favourite team. Aku MAN U, kau? HAHA. Then game yang kau main. Aku D***, kau? Dan yang seterusnya mestilah 'arts and entertainment',  'activities and interest' dan yang seangkatan dengannyalah. Dari situ aku dapat describe sikit2 tentang diri korang *da macam nujum pak belalang lak!HAHA*.

Ehem. At last of cos aku akan tengok status korang. Macam2 ado. Komen? Jarang sekali, kalau ada benda yang buat aku tertarik baru aku komen. Tapi aku TAK prefer untuk belek setiap gambar yang korang ada. Tak minat, lagipun line internet kat sini bukan betul sangat. Nak tunggu satu gambar tu abis loading, berjanggut aku dibuatnya.

Semestinya aku suka 'like' status korang yang aku rasa masuk akal. Kalau yang tak masuk akal memang jaranglah aku like. *Ceh macam popular je ko ni Najwa?HAHA*. Rilex la weh aku cakap berdasarkan pandangan aku terhadap mukabuku. Pandangan korang aku tak tau. So setiap orang ada pandangan tersendiri, kalau korang ada benda yang nak share gn aku pasal mukabuku korang boleh balas entry aku ni k.

K la korang aku rasa tu je benda yang aku nak bebel malam ni. C yaw!

Salam.












AN : Aku aku kau kau, AAK? HAHA.


2 263 Contengan Jalanan:

fAr0T said...

pix facebook utk kanak2 bwh umur....hehe

An Najwa said...

haha...saje je tu...opsss tak pasan ad pic katon yg tak sepatutnya..nk kene tuka ni...he~~