Thankz 4 being my followers

Sunday, October 16, 2011

Coral Wonderland (under water world)


Assalamualaikum w.b.t.

Yeay! Minggu ni aku rajin update belog ni *ni bukan rajin namanya tapi takde mood nak wt assignment, so aku decide tok hupdate assignment blog aku..he~*.

Korang2 kali ni aku nak cerita pasal CORAL WONDERLAND atau nama lain dia UNDER WATER WORLD . Eh2 apakah itu?

Meh2 aku cerita, coral wonderland ni sebenarnya tempat pameran ikan. Before ni aku taktau pun kewujudan tempat ni kat Melaka yang aku tau tempat pameran ikan ada kat KL je, ala yang aquaria tu. Minggu lepas baru aku sedar kewujudannya *cehcehceh!hehe*.

Nak dijadikan cerita, masa hari jumaat aku gn mizat keluar hantar member kat Melaka Central then kiteorang decided nak karoke kat Mahkota Parade. Abes karoke ingat nak balik dah tetiba mizat ajak jalan kat Dataran Pahlawan. Saje jalan2 nak tegok kedai binatang haiwan. Tapi tak jumpa lak. Maklumlah kalau dah masuk DP memang susah carik jalan kuar *sem lepas setengah jam aku sesat kat dalam DP sebab tak jumpa jalan keluar!syahdu betul!he~*. 

Tengah naik escalator tetiba kiteorang ternampak poster 'Coral Wonderland - Under Water World', agak tertarik disitu ye. Then kiteorang decide nak usha harga tiket masuk situ. Sampai2 je abang yang jaga counter terus  promote tempat tu n dia tanya 'adik2 ada student card?kalau ada just kena RM20 je sorang'. Aku pandang mizat2 pandang aku. Jom! Even masa tu masing2 tengah kering tapi dengan gighnya kiteorang kuarkan duit bayar tiket! HAHA.

Kiteorang masuk coral wonderland dalam pukul 8.30 malam. Mula2 masuk memang teruja rrrr, ikan cantik2 weh, siap dapat pegang ikan lagi, dan semestinya aku tak pegang, sentuh hujung jari je, aku ni penggeli serta penakut orangnya. Ape yang aku fikir masa tu, kalau aku pegang ikan tu nanti kena gigit tak pun kena sengat. *Erkkk!cm budak2 lak!HAHA*. Untunglah mizat yang pegang semua ikan yang ada kat situ.

Sambil tengok ikan, apa yang pasti kiteorang takkan lepaskan peluang untuk amek gambar. Teruja yang amat sik. Kagum aku tengok hidupan laut ni. Cantik! Macam2 bentuk ada, macam2 jenis ada n macam2 warna ada! Hebat sungguh ciptaan Allah S.W.T. Subahanallah.

Suasana kat dalam tu pun tenang je, sesuai jadikan tempat untuk tenangkan fikiran bagi yang stress belajar. 

Kiteorang keluar dalam pukul 10.00 p.m. Excited sangat tengok ikan sampai tak sedar dah sejam lebih stay kat dalam tu. Manfaatkan masa yang ada dengan sebaiknya. After tu kiteorang terus balik rumah. Kepenatan yang amat sangat la weh.

Jom usha gambar2 ikan n hidupan laut yang ada. Tapi aku tak masukkan semualah. Let's go..........


    
Nama saya nemo!! Comelkan saya?


Ni adalah landak laut ye kawan2...


   
Aku & Mizat


 


  
Awak kenal saya tak? Saya adalah spesis belut..


 Mizat nga pegang udang galah.. Besau weh, takut aku tengokkan... :)
  





    




 


 




  
Cuba teka siapa saya? Yeah betul saya adalah kuda laut. Bijak2 anak sapo la ni..


  
  Saya adalah obor2, cantik tak saya?hehe..


 


Penyu ni cantik weh, cengkerang die berkilat, macam nak tangkap then bela kat bilik je...hahahaha...






Ha pemacam best tak? Bagi aku best la. Pape pun hari tu memang enjoy sangat. Thanks mizat. Sayang ko lebih2 la.

Kalau korang nak rasa pengalaman yang kiteorang rasa, korang boleh pergi kat Dataran Pahlawan level 4. Harga bagi student yang bawak kad matrik adalah RM20 tunai, harga untuk orang awam RM30 sahaja. Even macam mahal tapi berbaloi2, korang nak lepak dari pagi sampai malam pun boleh.

Ehem. K la korang penat sudah. Nak tidur. Selamat malam & selamat pagi dunia.

Salam.



AN : Next destination : Planetarium. Nak join? Jom2x.


4 263 Contengan Jalanan:

puteri farah said...

kite pon tak penah tau ! hihi. baru ke? besh2

An Najwa said...

yup baru lagi farah...bulan 5 ary2 opening die..

jom p lagi...hehe

syazwani 'atiqah said...

best kn coral wonderland nie..ritue besday reward diri sndri g coral wonderland nie..tp mase tue utk studnt 15engget jer...heeee

An Najwa said...

wani : tau takpe, mmg best pun, kalau leh nak pergi lagi...hehe

15 hinggit? murahhh sehh... makin lama makin mahal myb dieorg nk cover makanan ikan yg mahal tu la... :)