Thankz 4 being my followers

Thursday, September 8, 2011

Raya ke-3 punya cerita


Assalamualaikum w.b.t.

Hello guys! Nak sambung cerita pasal raya lagi ni. Ehem! Lex la kita masih dalam bulan raya lagikan. HEHE.

Ok kali ni nak cerita pasal agenda kami2 pada hari raya ke-3.

Pagi tu after sarapan, kakak n abang aku decided nak balik rumah (Felda Papan Timur). Tengah sibuk berkemas abang omar ajak pergi berkelah kat Tanjung Balau (dari rumah ke Tanjung Balau ada lah dalam 15 minit, dekat je).

Finally kiteorang angkut semua sepupu sepapat yang ada kat kampung tu. So total yang join kami adalah 20 orang yang disumbat dalam 3 buah kereta, da macam tin sardin aku tengokkan. Nasib korang la.




         


Kiteorang gerak dalam pukul 11.30 pagi, dalam pukul 1.30 petang dah sampai Kota Tinggi, tapi sebelum tu singgah Adela dulu, p beraya. Tuan rumah siap sediakan makanan lagu, memang best la kan, dah la masing2 tengah kelaparan. Credit to Siti atas layanan yang diberikan. HEHE.


     










Siap beraya terus gerak balik rumah kat Papan Timur. Lepak2 n masak2 sat lepas asar baru gerak pergi Tanjung Balau. Tak sangka lak time2 raya ramai yang beraya kat laut *seriously terkejut bila tengok kat sana ramai orang tengah berpiknik*. Memang meriah la kan.












 








After puas mandi manda, dalam pukul 7 kiteorang gerak balik rumah.

Agenda malam hari adalah beraya kat rumah jiran2. Kebetulan lak jiran sebelah wat open house, so memang rezeki kami la kan. 

Ehem! Lama tak jumpa teman2 sepermainan sekali jumpa semuanya dah besar, dah handsom + cun2 belaka *speechless!!HAHA*.


  


  


Ok see yaw... Daaa..

Salam.


2 263 Contengan Jalanan:

- abdul hadi abdul muti - said...

fuh!! meriah!!

An Najwa said...

of cz la meriah, raye la katekan.. :0)