Thankz 4 being my followers

Wednesday, September 7, 2011

Cerita Raya Ke-2..


Assalamualaikum pembuka bicara.

Lepas habis cerita pasal Agenda Malam Raya, kali ni nak sambung cerita untuk raya ke-2 lak.

Em, rasa'y pagi kiteorang takde wat pape, just lepak2 kat rumah sambil tengok tv, n tunggu orang datang beraya je.

Petang lak kiteorang dok sibuk buat kuih raya - cornflakes cokelat + kek batik. Terlebih rajin la tu.

Tak nak banyak cite aku kasik korang tengok gambar je.


  


    


   


Ok petang tu settle buat kuih raya dengan kek batik. Lepas tu sambung lepak2 sambil tengok tv.

Malam lak sesi main mercun beramai2. Berlawan main mercun dengan jiran sebelah menyebelah. Memang meriah la kan.


  


Lepas abis main mercun kiteorang terus gerak beraya kat rumah Cik Jah. Kiteorang disajikan dengan masakan asam pedas ikan mayung, perghhh memang sedap la kan. Sampai licin asam pedas tu dibuatnya.


  




Ce tengok kak ejun kalau jumpa kepala ikan mayung memang licin pinggan. Tak toleh kiri kanan la.

  

 Lepas makan dok lepak2, tengok tv, sambil online strymx la katekan.




Aksi terlampau



Dalam pukul 1 baru kiteorang gerak balik rumah atok.

Habis dah cerita raya ke-2 tahun ni.

Salam.


AN : Sat lagi nak sambung beraya, raya puas2 sebelum balik kampus.



4 263 Contengan Jalanan:

Syara Mohammad said...

i reply kat sini okay?

thanx sbb sudi baca entry i.

tapi, i memang kecewa. tak tau nak kata apa kat diorang tu. kesian kawan2 i yang duty hari ni. kalau lah diorang baca komen2 mcm tu.

anyway, thanx for the support! tak dapat nak nafi, dunia kerja akan lebih mencabar!

An Najwa said...

okeh aje..

jap u study kat mana ek?

i tau perasaan 2, sebab sem lepas i terlibat dlm orientasi, tp sbg pelajar baru la.

memang kesian tgk akk2 n abg2 FC buat macam2 demi kita, tapi masing2 tak hormat langsung, FC cakap kat depan, yang lain dok cakap kat belakang, ada yg booo kan la.

sampaikan terlintas dalam hati, kenapa org melayu tak reti nak hormat org lain? seriously malu gila jadi student tp tak reti nak hormat org..

even kita tak suka satu benda tu tapi jangan la tunjukkn kot, diam2 sudah..

susah nak jumpa org yg ada kesedaran pasal benda ni, yg ada sekarang, org yg suka komplen + pertikaikan hasil kerja org lain je...

merahitujambu said...

buat kuih raya reramai bestnyaa...


jom buat kek untuk saya

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

An Najwa said...

hehe memang best...orait.. :)