Thankz 4 being my followers

Thursday, August 11, 2011

Cerita Tentang Dunia Blog


Assalamualaikum pembuka bicara..

Hye kamu2 bertemu kita kembali di hari yang baru dengan tujuan yang baru dan cerita yang baru..:)

Korang2 sori lately aku jarang update blog, kekeringan idea la derrr....situasi ni baru sekarang berlaku, tak macam masa awal2 aku buat blog ni, kalau dulu setiap hari ada je benda yang aku nak coretkan, tapi sekarang hari2 aku dok kerah otak nak tulis ape tapi tak kuar2 jugak benda yang aku nak tulis tu, sampaikan kebanyakkan post yang aku buat semuanya sekerat jalan, n at last simpan jadi draft jek..ish3x..

So sekarang ni aku lebih suka jadi silent readers. Kalau mood ter'over' n line internet smooth je aku akan jadi 'pengomen tegar' kat setiap blog yang aku singgah.

Aku start buat blog ni pada september 2009, tu pun sebab terpengaruh dengan roomate aku, lecturer dia suruh buat assigment guna blog so aku dengan baik hatinya tolong la die, at last aku sendiri jatuh chenta dengan dunia blog. So sekarang ni usia blog aku da masuk 1 tahun 11 bulan, kiranya da nak genap dua tahun aku menceburi dunia blog. 

Sememangnya dunia blog ni amat menyeronokkan, sebabnya banyak benda yang aku belajar n banyak info yang aku dapat dari ber'blogging'. Bila berbual dengan membe + makcik + pakcik + abang + kakak aku pasal satu topik, aku suka petik ayat ni :
' baru2 ni najwa ada baca satu blog dia kata...................."
kiranya dari blog kita dapat share satu benda dengan orang lain. Seronokkan? *ehem! skemakan ayat aku??HAHA*

Blog aku ni banyak cerita tentang JOURNAL OF MY LIFE. Cuma kadang2 jek aku share pasal isu2 semasa macam POLITIK + BOLA, tips2 lovely dovey, n tutorial. Aku rasa 90% cerita dalam blog ni pasal kehidupan aku sebagai seorang pelajar.

Gaya aku dalam menulis more kepada serius n straight to da point. Aku tak reti nak buat ayat jiwang karat, ayat euwww euuuwwwwww, ayat yang romantika de amour n yang seangkatan dengannyalah. *gua ni rockers beb! HAHA*

Kalau korang nak tau, kebanyakkan personaliti tuan empunya blog adalah berbeza bila dia berada di alam maya n di dunia nyata. Mungkin bila kita baca blog someone tu kita kata dia ni mesti sporting + sempoi + slumber. Tapi hakikatnya in reality dia adalah seorang yang pendiam + pemalu n anti sosial. It's a fact! =)

Ehem2x... Sebenarnya tujuan aku tulis entry ni sebab nak share pasal group Geng Blogger yang baru aku join kat mukabuku tapi MUQADIMAH aku TERPANJANG pulak....hehe 

Nama geng blogger ni adalah *tetibe jek! HEHE*





First2 join group ni aku rasa ok la. Admin dia peramah n suka LIKE status orang. hehe. So aku just go on je dengan group ni. At last aku lak dilantik jadi admin. Fwahhh cayalah. Tapi aku ni admin tak aktif sebabnya line internet aku ni lemau cam siput sedut so aku just tolong kalau ada ape2 pertanyaan tentang blog je. Kalau nak chat + balas2 komen memang susahlah. 

Before ni aku ada gak join group geng2 blogger kat FB. Tapi aku terasa macam tak ada communication antara satu sama lain. So aku leave je group2 yang ada tu.

So kepada korang2 kalau nak join boleh klik kat link yang aku bagi tu. Dari group tu kita dapat ramai membe2 baru n dapat tukar2 link blog antara satu sama lain.

Lagi satu, kita dapat trace blog yang best2 yang kita tak pernah jumpa selama ni... Cewah!! hehe

Ada lagi satu group yang korang boleh join.





Group ni khusus untuk blogger UiTM seluruh Malaysia. Kat sini korang dapat tambah kenalan dengan membe2 UiTM kampus lain. Kita jalinkan ukuwah sesama manusia! Cewah! hehe

Ok la korang aku terasa entry ni ter'PANJANG' pulak, so terima kasih kepada korang yang telah membaca entry ni sampai ke titik penghujungnya. =)

Selamat bersahur + berpuasa semua! daaaa...

Salam.


2 263 Contengan Jalanan:

cx's said...

cewah! "aku ni rock babe" hahha. mmg rock pon. suke ur quote psl kt alm blog lain. dunia realiti lain. cume kite je tahu ntra kite kn? jgn cite kt org tau. hahahah. wah skrg jd admin seeyyyhhh~ cayalah!! big clap for u... GggrRrrr~ :p

An Najwa said...

haha... betul3x.. sebab tu kalau orang cakap "ape ada dengan blog" jwpn'y "mcm2 ada, kite2 je yg tau"...hehe
tq2x...nk join sama x?hehe