Thankz 4 being my followers

Tuesday, August 16, 2011

Cerita Pasal DOTA..


Assalamualaikum pembuka bicara..

Hye kamu2 ok kali ni aku nak cerita pasal DOTA.

Korang pernah dengar tak pasal game DOTA? Aku rasa most of boys already know about it. Kalau perempuan *mungkin sebahagian kecil je yang tau pasal game ni..




Dota ni sejenis permainan alam maya, ia yang berunsurkan warcraft dan kita kene fight untuk pertahankan tower kita.. Sekali main konpem addicted punya. Mengikut kata tok guru aku cara nak main boleh online melalui web Gerena (ala2 YM gitu) tak pun download software n main ramai2 menggunakan 'cable network'..




Aku tertarik nak main dota bila tengok status membe2 aku kat mukabuku, asik2 dota asik2 dota, mana boleh tahan beb! At last aku pun try buat research sikit pasal dota. (nak main game pun siap buat research lagi, gile kentang la ko najwa... :))

Kalau first time main aku rasa korang mesti bengong jap, macam aku. HAHA

Sebenarnya aku baru ber'MANJA2' dengan dota, so kira noob + freshie lagi dalam dunia dota ni.

Nak dijadikan cerita satu hari aku ada kenal dengan sorang dak ni, die dak KBM jugak. Cite punya cite at last keluar cerita pasal dota, then dia kata kalau nak die boleh poskan software dota kat aku, aku cakap ok je..

Dua tiga hari lepas tu software tu sampai ke rumah aku. Gile excited weh, tak sangka lak dia pos betul2x.
Anyway thanks to enchik izwan stark a.k.a tok guru atas sumbangan tersebut...=)

Start dapat game 2 aku gandakan research pasal dota. Cewah!! HAHA.. Tapi hakikatnya teori TAK SAMA dengan praktikal. Ko baca la banyak mana pun info pasal dota tapi kalau tak try main memang ke laut la jadi'y..

Aku ada try main sendiri tapi at last sesat TAK jumpa jalan pulang.. HAHA

Then aku deal dengan tok guru untuk main online. So dengan bimbingan + kesabaran tok guru guide aku at last berjaya gak aku main walaupun untuk yang basic sahaja. *Hait ceh!  Gaya cakap macam da PRO je ko ni najwa.... Memang pro pun tapi PRO-sak la... HAHA*

Korang ada cerita pasal dota? Meh share dengan aku..

Hidup dota! Hidup Dota! HAHA

K la korang see u again..

Adios & salam.

Selamat bersahur + Selamat menjalani ibadah puasa..


16 263 Contengan Jalanan:

Icca (Andi) said...

gilak kentang kak an main dota sekarang . HAHAHAHAHA ! hebak hebak . heheheh

An Najwa said...

piko : nape xcaye ka? muka je suci tp dalam aty ada batu...kah3x..

Are-Tulk said...

yay~~~~
ada geng~~~
bile start main??
huhuhu..
leh la kite battle nnti..
hehhee..
sye suke gune hero agility....
best~~~
akak blaja gune hero pe??

An Najwa said...

are-tulk : yihaa~finally jumpa gk geng... :P
bru smggu start main...ahahaha
same la akk pn guna hero agility...
ble nk battle ni?? *ceh mcm da terrer je kn....hahahha*

Are-Tulk said...

hahhaa...
xpe2..
nnti lpang2 ye..
akak g la up dlu men tu...
sye tngah nak biase main hero strength..
hhehhehee....
;p

farah izzati yussoff said...

sy panggil DOTA ni "dunia orang tanpa awek" bila laki yang maen.. tp kalau pmpuan yg maen, da tatau nk panggil apa.. haha~

fAr0T said...

mcm best je k.wa,.... cm nk main jek...hehhe

An Najwa said...

are-tulk : ahahhaha...t agk2 da terrer bleh deal tok bettle k...hehe

farah izzati : kalau pmpuan leh panggil "dunia orang tanpa......."
xtw ape sambungan'y...keh3x

farot : meh join skali, bru cukup quota....tpkn akk rasa bek kamu main time cuti sem kalau men skrg knpm x boleh bljr la nmpk'y...hehe

Are-Tulk said...

hahaha...
bleh je.....
awk~~~
jom3...
tpi btul kate akak najwa...
main time cuti sem ea..
nak ape2 pngil je sye..
sye jdi guide awk..
kak wa jgn jles...
;p

An Najwa said...

ehem2... are-tulk + farot...korang ni sweet la.. ahahaha
ala tlg r guide akk skali...keh3
x jeles pn... :)

Are-Tulk said...

huhu...
mekaseh...
huhuhu...
bleh3...
mai la dtg n9...
leh sye guide kn...
yelah tu x jles...
tngan taip lain...
mulut kata lain...
tpi hti pun kata lain....
;p

An Najwa said...

hamboi2x jauh tol nk p n9...xpe la akk bljr guna khidmat pokcik google je...hehe
ayat die xthn sehhh...haha

Are-Tulk said...

hahhhhaa....
ayat yg mne xtahn tu????
;p

baca dan senyum said...

dwarven sniper

equipment banyak sangat kalau nak tulis, nanti boleh battle antara blogger, hehehe

An Najwa said...

are-tulk : ayat ni
yelah tu x jles...
tngan taip lain...
mulut kata lain...
tpi hti pun kata lain....
hahahaha

b n s : perghhh mesti da pro ni, boleh aje...deal masa la...hehe

Are-Tulk said...

hak3.....
pdan la....
;p