Thankz 4 being my followers

Monday, July 4, 2011

Lafaz yang tersimpan


Assalamualaikum pembuka bicara...

amboi najwa rajin ko update blog ek?

al-maklumlah baru dapat 'can' online so update la selagi boleh update

pasni dah takde 'can' nak update, so bersawang balik la blog ni nampak'y...

k2 back to da topic...erm kali ni aku nak berbicara tentang "LAFAZ YANG TERSIMPAN"

mungkin ada sesetengah orang memang sukar untuk menuturkan lafaz sayang / cinta / kasih terhadap seseorang

tak kiralah orang tu adalah mak / ayah / adik beradik / kekasih / kawan..

tapi hakikat sebenar ramai yang mudah melafazkan kata2 ni terhadap orang2 yang dinyatakan di atas

dalam ada yang mudah, ada jugak yang susah untuk melafazkannya..

kadang2 kita mudah untuk melafazkan kata SAYANG terhadap kekasih kita

sedangkan sukar benar untuk melafazkannya kepada kedua orang tua kita..

macam mana perkara ni boleh berlaku?

ikut hati+ orang la beb..

moral yang nak disampaikan kat sini adalah..

lafazkanlah kata2 berharga tersebut kepada orang yang kita sayang terutama sekali kepada kedua ibubapa kita sebelum ia terlambat...

jangan jadikan ia sebagai

" LAFAZ YANG TERSIMPAN "



k renung2kan dan selamat beramal...

adios...


4 263 Contengan Jalanan:

My Little Diary said...

iye laa... kadang2 susah nak ucap sayang pada mak ayah..

An Najwa said...

hehe...betul 2...

fAr0T said...

post ni sesuai ngn lagu 3 kata ^_^

An Najwa said...

farot lagu 3 kata?

lagu ape 2?

xpnh dgo pn?