Thankz 4 being my followers

Saturday, May 7, 2011

Sehari bersama Mizat Ismail


Assalamualaikum pembuka bicara...

hye kawan2x....k kali ni aku nak cerita pasal aktiviti aku bersama mizat ismail...

die ni salah sorang membe yang paling rapat gn aku kat KBM...

ceritanya bermula begini :

pada 26/04/2011 (Selasa)

tepat pukul 8.30 pagi hp ku berdering

M : Najwa ko kt mane? dh trn bwh ke?

A : Blm g ak baru je bangun ni

M : Same r cm ak, dh p siap2 9.30 kte trn.

A : Ok

so pukul 9.30 pg maka bermulalah perjalanan kami untuk.........

MELAWAT ZOO MELAKA

pemacam cara tak?? (mcm xde tempat lain je nk p...haha...sesekali beramah mesra dgn segala binatang yg ada....hehe)

kiteorang gerak naik bas (guna pengangkutan awam je memang berbaloi...haha)

dalam 10.30 masuk zoo n kiteorang kua pukul 3 ptg...

perghhh lama gile...penat berjalan sambil bergambar...

nk tgk ragam kiteorang? jom3x layannnn....


ni dia cik Mizat Ismail, model zoo melaka kita...hahaha


ape yg aku cuba lakukan tu? isk konpius2x..

tengah meng'ayat' ular ke cik mizat oi??haha


best tol baring atas buaya ni..bak kate mizat

erkkkk....takut nak masuk dalam...gelap!!


kuda

tok rimau

ni dah kenapa dok tengah jalan...nak kene langgo ke ape..

merak biru


comel x? die nga minum ayer...

cik mizat

 orang utan



monyet comeiii...

tok gajah

mizat nga wt persembahan gn burung

sesumpah

cik zirafah



tamat sudah perjalanan kami melawat zoo melaka...

after kuar kiteorang amek bas ke Melaka Central then ke Melaka Parade lak...

sampai2 pusing satu kawasan tu carik kedai makan...

kelaparan la dari pagi tak makan...

after that aktiviti kami adalah karoke!!

then berenti jap lepak surau lepaskan maghrib pastu sambung karoke balik...

sonok rrrrrr abes dalam 28 lagu...perghhh




dan seterusnya abes karoke dalam pukul 9 mlm...

so kiteorang pun gerak balik...

jalan kaki tu...mane ada bas malam2 camni...tp b4 tu sempat g pozing dulu...



sampai kolej dalam pukul 10 lebih...

penat memang penat sampaikan malam tu tak boleh tidur...

kaki pun ter'kehel' sebab lama sangat berjalan...

tapi pape pun kiteorang memang enjoy...

dapat release tension time final...

so kepada kawan2 di luar sana, pekate after ni kalau nak release tension korang pergi zoo lak

tak payah nak pergi shopping complex untuk release tension, jimat duit....hahahaha

tapi ade ke orang buat?? ermmm.... ade je, kiteorang buat takkan korang xleh wat kot...hehe

dikesempatan ni nak ucapkan

THANKZ TO MIZAT ISMAIL

cz sudi layan kerenah aku ni....

pasni konpem rindu kat ko punye...ye r cuti 4 bulan...lame tu....


HOPE OUR FRIENDSHIP WILL STAY UNTIL THE END

k daaaaaaaa....c yaaaa........

2 263 Contengan Jalanan:

semanis cik farha said...

akak ble nak ajak sy plak???huhuhu

An Najwa said...

meh la trn melaka..

t akk bwk yan jalan pusing satu melaka...