Thankz 4 being my followers

Tuesday, May 31, 2011

Halaqah Sentuhan Qalbu : Ayah & Ibu


Halaqah Sentuhan Qalbu : 

Ayah & Ibu

TV 9

Selasa

10.00 p.m.

" Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya. (Surah Luqman) "     

SAYANGI MEREKA

CINTAI MEREKA

JAGALAH MEREKA

cukup2 terkesan kat HATI.........................



Monday, May 30, 2011

Detective Conan


Assalamualaikum pembuka bicara

hye kamu2x

lama tak jumpa & lama dah tak update blog

kekeringan idea la dear..

kali ni aku nak cherita pasal detective conan

SHINICHI KUDO a.k.a. CONAN EDOGAWA, oh my love!

so dengan ini aku mengisytiharkan diri aku telah dilanda demam DETECTIVE CONAN

ni siri anime yang aku minat selain NARUTO dgn BLEACH

kerja aku sehari2 adalah

men'download' siri detective conan kat laman web


credit to mizat cz bagi web tu...sayang ko lebih2 la mizat... =)

detective conan ni mengisarkan siri penyiasatan pembunuhan

aku suka cara dia siasat kes 

creative + unique + best + knowledgeable

kadang2 tak terpikir dek akal aku ni..

cuti sem ni aku manfaatkan ia sebaik mungkin dgn men'download' siri anime yang ada..

selain conan aku layan bleach

b4 ni aku just tw nama2 anime ni je sampaikan kat fb aku letak 1 folder untuk anime je

(folder gambar aku xde pn..profile pic kat fb pn aku letak pic sasuke...haha)

hmm...cuti sem ni baru aku dapat ikuti siri2 anime yang ada..

n baru aku tau jalan cerita anime2 ni..

setakat ni juz 3 anime ni je yang menarik minat aku

yang lain tak lagi...

mybe after ni akan bertambah collections siri anime yang aku ada..

so korang2 leh share gan aku ye...

n kalo ada laman web untuk download anime sila habaq mai kat aku ye...

bila cakap pasal anime wat aku tergelak je

sebab si zima leh gelar aku ratu anime

macam2 la kamu ni zuma...

k la c ya...daaa........








AN : Umur bukan penghalang untuk kita meminati satu benda....=)


Wednesday, May 25, 2011

Tahniah


Ucapan setinggi2 TAHNIAH ni aku tujukan kepada

EX-CLASSMATE aku kat UiTM Segamat..

sekarang diaorang part 4 nex week masuk part 5..

aryni result final exam tok budak UiTM keluar

so pagi tadi aku dok usha2 mukabuku

tengok status masing2 hepi sakan..

kalau nak tw

hampir majoriti budak kelas aku dapat DEKANNN!!!

cayalah korang!!!

TAHNIAH KORANG2x...

to ZIMA & NISHA i'm proud of you...

both of you change a lot!!

3.9?? wow! AMAZING!!

hope korang dapat kekalkan ke 'dekan'an korang sampai final sem..

AMIN...

majulah AKAUN demi negara!! hehe

tertiba terkenang saat2 kita bersama...






AN : ber'debo' lak nak tunggu result kua bulan 7 ni....lambat'y........hmmmm


Cerita pasal handphone


Hye kawan2x bertemu kembali di hari yang baru dengan cerita yang baru..

ary ni aku nak cerita pasal handphone..

ermmm...korang2x start guna handphone umoq brape?

kalau zaman sekarang ni budak tadika pun dah ada handphone...

aku start guna handphone masa form 5...

agak lambat disitu...

nak dikatakan semua handphone yang aku guna adalah hasil belas ehsan daripada kakak n abang aku..

dan semua handphone2 ni telah menamatkan riwayatnya di tangan AKU...hahaha

handphone 1st y angaku guna handphone macam kat bawah ni

aku lupa ape nama model handphone 2 tapi bentuk lebih kurang la..peh advance x?awal2 dah guna handphone canggih....tp canggih ke?haha


agak lama jgk aku guna fon ni, at last aku suruh abg aku jual, sebab fon'y besar sangat, masa 2 tgh popular npon 3310..so aku decide nak guna 3310..

after jual fon 2 baru aku rasa nyesal sebab npon 2 byk function, boleh masuk lagu, bluetooth n etc...maklum la tengah jahil pasal npon...

seterusnya aku beralih lak ke npon 3315

Nokia 3315

orang kata npon ni, wt baling anjing pn die still idop ag...mmg betul pn...aku selam npon ni dalam air pun still bertahan gak..lepas bosan guna fon ni aku beralih arah ke fon....

Nokia 1110i

npon ni best sebab skrin gelap...ni aku songlap fon mak aku n aku kasik npon 3315 pada mak aku...(kuang asam punya anak!haha)

law xsilap, aku guna fon ni sampai abes SPM....masa aku start kerja kat Family Mart (orang Kota Tinggi tw la mana tempat'y n skrg dah xwujud ag) aku dah tukar fon lain...fon 1110i, abg aku amek nk trade-in gn fon lain...then aku guna fon...

 
Nokia 1110 & Nokia 3120

aku suka fon 3120 sebab masa 2 tengah popular ringtone polyphonic...best je bunyi'y n msg pn best...
Nokia 1110 kakak ak yg 1st kasik n Nokia 3120 kakak 2nd ak yg kasik sebab dyorang nak tuka fon baru..
bertuah'y aku jadi adik bongsu kn?haha

tapi npon 2 xtahan lama kat tangan aku...sebabnya kena CURIK!!adoi bengang je tengokkan..masa 2waktu rehat n aku p solat kat surau masa aku amek air smbhyg aku tinggalkan npon gn duit2 aku sat, n surau kosong, xde orang pun...then, aku solat, abes solat aku tengok npon gn duit aku ilang...ape lagi menangis xberlagu la aku..nasib baik aku xbawak duit gaji aku kalau x mmg semua PENCURIK tu kebas..xpe ko PENCURIK xselamat idop ko!!

k lepas npon ilang agak lama jgk aku xguna fon, pastu abg aku baik aty kasik fon die...

Motorola SLVR

aku xtw betul xnama fon 2 aku men google jek...masa aku dapat fon ni aku dah start kerja kat estate Ladang Siang. pas dapat gaji aku beli fon lain amek yg 2nd je, xmampu nak beli yg baru..dapat la sebijik RM200

Sony W200 (model die aku xsure ape)

so masa tu aku still guna 2 fon lagi iaitu Motorola SLVR gn Sony W200..

b4 masuk u aku jual fon Sony kat membe aku, kesian sebab fon die rosak...aku ni kan seorang yang baik hati...kakakakaka..

then, aku dapat fon lagi dari abang aku jugak..

Nokia 3160

npon Motorola SLVR aku jual kat membe u aku, mase 2 npon die masuk lubang jamban..so after diskus gn abang aku, die kasik aku jual fon 2..tapi membe aku songlap fon 2 sampai sekarang xbyr lg..
npon Nokia 3160 aku xdapat kesan, mybe rosak kot, aku pun lupa...tw2 dah xde fon 2 kat tangan aku...hehe....then aku dapat fon...

Nokia 3500 Classic 

aku rasa fon ni yang paling lama bertahan dengan aku, ada la dalam dua tahun aku guna, lama ke?haha
aku paling sayang dengan fon ni, macam2 kenangan ada, fon ni aku dapat dari aweks abang aku, die yang kasik...aku guna sampai la satu ari npon ni terendam dalam air sejak 2 npon ni jadi biol...sedih gile wooo...n then kakak aku yang 1st kasik fon...

Nokia 1600

sampai satu masa tu npon Nokia 3500 aku tetiba baik semula, epy wooo npon 2 dah ok...so aku pulangkan npon Nokia 1600 pada kakak aku balik..sampai satu hari 2 masa nak final part3 npon aku start problem balik....so roomate aku dengan baik hati kasik aku pinjam fon dia...yela nak mintak kat family konpem xdapat...nga final sikit hari lagi balik uma,ngade lebih...haha...sejak dari tu fon Nokia 3500 terkubur...

Nokia 5030

walaupun sekejap tapi terasa seronok guna fon ni sebab dia punya keypad ketat so time msg bunyi keletak keletuk keletak keletuk...feel wooo...haha...abes final aku pulang fon die....THANKZ ROCK cz bagi pinjam fon..then aku guna fon...

Nokia 2600

npon ni hasil belas ehsan akk aku..die kasik sebab nak beli fon baru...masa aku dapat fon ni skrin die rosak...so dapat separuh2 je...xpe la janji boleh guna, mane leh nak demand lebih2..

dalam tengah guna fon tu aku kengkadang guna fon

I-phone la (yg wrne itam ni)

ni akk ak yang 2nd kasik, tapi baru guna satu hari aku dah pulang, menyeksakan weh nak taip msg, pastu nk kene cas memanjang lak 2...aku xsuka benda2 yang merumitkan hidup aku ni...haha

masa kat melaka lak aku still guna fon Nokia 2600, tapi satu ary 2 npon ni buat hal skrin terus gelap, so terpaksa anto bengkel, then aku decided beli fon baru...

Nokia C-1

tapi aku amek yang 1 simkad je..for da 1st time aku guna duit sendiri tok beli fon baru, b4 ni guna fon 2nd hand je..

masa cuti ary2 abang aku berkenan gn npon C-1 ni so die nak tukar gan aku...die kasik npon N95 n aku kasik die npon C-1

N-95 (abg aku kena tipu gn org. byr mahal2 rupanya npon cina...sabau je la tgkkn)

so masa 2 aku mula guna dua fon n dua nombor balik N95 gn Nokia 2600...

sampai la minggu lepas...npon N95 ni rosak...maklumlah kalau kat tangan aku memang konpem akan rosak punye..at last abang aku kasik npon ni lak....

Sony K550i

kalau nak taw abang aku ni suka beli fon tapi semua 2nd hand, die kate janji boleh guna, kalo bosan boleh beli yang baru...itulah sikap abang aku..so last2 fon'y akan jatuh ke tangan aku then aku akan menamatkan riwayat segala fon2 yang ada....hehehe

So sekarang aku masih setia kat fon Nokia 2600 gn Sony K550i....aku pun xtw sampai bila...tapi dengar2 abang aku nak kasik fon N70 lak pasni...mashyukkk wehhh...haha...tunggu jela ye...

hmmm.....diam xdiam sepanjang 4 tahun aku guna fon da 16 jenis fon aku pernah rasa...korang dah bpe banyak fon pnh try?meh kongsi gn aku...

tapi pape pn npon Sony C-903 tetap menjadi pujaan hati aku, ade sape2 nak hadiahkan untuk aku tak?? dipersilakan.... kecik tapak tangan dataran merdeka aku tadahkan...hehehe


k adios.....c yaaaaa................

AN : Credit to pakcik google for da picxa...



Monday, May 23, 2011

KONGSI


Assalamualaikum pembuka bicara...

hye kamu2x....nak tau x....

semalam aku p tengok cite KONGSI

best la weh...awal2 cite dah wat satu panggung gelak sakan..


ada style la weh...


cite memang best dengan lawak yang tah pape die...

cuma ada banyak persoalan yang xde jawapan....

korang nak tau sebab ape??lw nak tau korang p tengok sendiri ea....hahaha

ermm...semalam kua gn abang gn kakak aku..

sonok la lame xkua same...

memula p Danga City Mall - karoke amek 2 jam

pastu ingat nak main bowling, tapi ramai sangat lak..

then, p City Square..

amek tiket kol 4.10 ptg...ramai gile la..

memula nak tgk cite Pirates of the Caribbean

tapi tiket abes so kiteorang decided tgk cite Kongsi..

nak tgk cite Nur Kasih masing2 xnak

x mo la cite sedih2 ni..

at last cite Kongsi jgk jadi pilihan..

abes tgk wayang kiteorg pusing 1 jb..

n balik...

hmm aku rasa tu la 1st aktiviti yang ak wat sepanjang cuti sem yang tlh berlangsung 3 minggu ni...

kesian kan?hahahhaha

k la geng aku cau dulu..

daaaaaaaaa......


Friday, May 20, 2011

Under Construction


HELLO GUYZ & GIRLZ

SORRY DIZ BLOG IS......




Thursday, May 19, 2011

Tutorial lagi : Tinggalkan link pada widget followers


Hye kawan2x..

hari ni nak share something...

korang sedar tak kenapa followers korang sikit?

sedangkan korang bukan main rajin follow blog sana sini

ermmm....ni salah satu faktor la...

sebabnya korang xletak link blog kat profile korang...

macam ni...



nak tau x cara nak set link..

k let's go..

1. Dashboard

2. Edit profile


3. Privacy -> Show my blogs -> Select blogs to display


4. Tick kat nama blog anda -> Save


k settle dah...senang kan?

so pasni leh check kat blog korang lak ye...

k daaaa..


AN : Kpd sesape yg ak xfollow maaf ye..korang tak tinggalkan link so cmne nk follow...korang ikut cara kat atas ni pastu baru ak leh follow...c u...


Wednesday, May 18, 2011

Hanyut UNIC


Hye kawan2x...

hari ni rasa nak share something...

tadi aku godeh2 lagu dalam laptop aku..

tetiba aku jumpa lagu ni..

1st time dengar macam tak sedap jek..

tapi bila lama2 dengar sedap lak jadinya...

lagu ni sarat dengan nasihat dan pedoman..

so jom ramai2 kita hayati lagu hanyut dari UNIC..

renung2kan dan selamat beramal...

daaaaa....



Saturday, May 14, 2011

A 6 - 4


Assalamualaikum pembuka bicara..

kerah punya kerah punya kerah otak aku ni

tetiba datang idea nak cherita pasal A 6-4

wow! pebenda 2??


itulah no bilik aku sepanjang aku kat Kolej Tun Mutahir, UiTM KBM...

tapi hanya untuk satu sem sahaja...

uwaaaaaa....sodeh pasni xdapat satu uma lg gn korang2 sume...

ermmmmm.......satu uma ada 10 orang...ramai wehhh...

memula agak terkejut + takut gk bila dapat tau 1 uma 10 orang

yela aku mana biasa dok ramai2 ni

masa kat segamat 1 bilik hanya 2 orang sahaja

tetiba kena duduk 10 orang, makna'y ada 10 kepala n 10 macam ragam...perghhhh dedo2...

then, start la sesi perkenalan kami2 ni

after meeting kteorang jadi rapat

baru aku tw duduk ramai2 lagi best

sebab kite belajar cara hormat orang n tolak ansur antara satu sama lain...

ape yang best, kiteorang selalu share makanan

sorang beli then makan reramai satu uma

selain tu kiteorang banyak wat aktiviti bersama macam

baca yassin setiap khamis malam jumaat


makan pizza reramai


study sesame



celebrate besday budak uma


jogging reramai


melawat budak uma sakit


makan kat lua dengan budak satu rumah

share2 cerita + gosipzzz + mtk nasihat

amat seronok la...

tapi dalam sume aktiviti ni ad yang tak dapat join sebab kesibukkan sebagai students tak dapat di elakkan...

our members are :

kak wan (ibu)
kak mira
kak biha (b)
kak dayang (dani)
najwa (aku)
tiqah (baby)
mira (adeq)
mira (cheq)
huda
ros


k now it's show time

5

4

3

2

1

# meja study aku #


# jogging time #



# chicken choppp time!!! #




# gelagat kami2 #





 






# air pancut berirama #







# Melaka di waktu malam #



hmmm itulah gelagat kami....

mungkin lepas ni tak dapat kumpul sesama lagi

sebab nex sem semua duduk uma sewa....

sodeh2...

pape pun kenangan ni akan terpahat di dalam hati....

kpd kak wan, adeq n tiqa hope impian korang nak future study kat overseas akan tercapai....amin...

n hope all of u (including me) will success in ur lifez...

thankz korang semua..

A 6 - 4 ALWAYS IN MY HEART!!!

k c ya daaaaaaaaa..................