Thankz 4 being my followers

Monday, April 18, 2011

Kak Ejun Tunang lah!!!


Assalamualaikum pembuka bicara

hye all, kabare? waras x? opsz ter'speaking jawa laks! haha

nk tw x sekarang aku kat mane??

ehem! kat mane lagi kalau bukan atas bumi bawah langit! haha

opsz! ter'melalut' lak... haha

sekarang aku berada di RUMAH!!!

yeah finally!! setelah berbulan lamanya tak balik uma, akhirnya dapat jugak aku menjejakkan kaki ke rumahku syugaku...

sonok la....

k2 tujuan post aku kali ni sebab nak cerita detik2 pertunangan kakakku...

hurmmm....benda ni la yang kiteorang tunggu2kan selama ni...

aku dapat tau kak ejun nak tunang malam sabtu

n pertunangan tu nak dijalankan pada pagi ahad

gile terkujat aku diwat'y....hehe

semuanya last minutes...

nasib baik aku tergerak hati nak balik umah

kalau tak aku tak dapat nak sambut sesama

bukan tak nak bagitau awal cuma kesibukan masa mengatasi segalanya...

kak ejun ikat setahun....so bile2 masa je leh langsung...hmmmm best'y...hehe

aku smpai uma kul 1.30 pg then terus tolong wat hantaran sampai kul 5 pagi...

cara tak??fast n furious kn?? haha

k now its show time....

5

4

3

2

1

Drp pihak perempuan.....(kami lerrrr)







Drp pihak lelaki













TAHNIAH KAK EJUN & ABG LONG...

Hope hubungan ni berkekalan hingga ke akhir hayat...

amin...


AN : to all sori pasni xleh nk update blog sampai abes exam...wish me luck k....daaaaaa

Friday, April 15, 2011

Dont judge a book by it's cover....


Don't judge a book by it's cover...

tapi kadang2 kite kene 'judge' jugak...

tol tak??


mybe bila kita tengok someone tu 'macam baik' je

tapi hakikat'y tak pun...

n bila kita tengok someone 'macam jahat' je

tapi hakikat'y dak tu la yang baik...

tapi kan kengkadang yang muka baik tu lah memang baik

n yang muka jahat tu lah memang betul2 jahat....hahhahaha

adoi3x....pening3x......pening pale....




Wednesday, April 13, 2011

Finally it's over..


FINALLY

IT'S OVER

THANKZ TO ALL...

THANKZ...

TERIMA KASIH...

Terima kasih sebab berbaik semula

Hope ukuwah persahabatan yang kita bina ni

akan berkekalan selamanya...

Amin...


AN : SAHABAT kau tetap di hati...

Sunday, April 10, 2011

.S.A.P.


Hye kawan2...

yeah kali ni aku nak cherita pasal SAP

wow?! pebenda tu?!

SAP ni adalah singkatan bagi

SUKAN ANTARA PROGRAM

yang dijalankan di KBM...

macam2 sukan yang dipertandingkan

antaranya adalah

bola jaring, bola tampar, bola sepak, badminton, bowling n segala bola yang ada lah

dan semestinya aku akan melarikan diri bagi setiap pertandingan yang ada....hahaha

ape yang aku rasa menarik bagi SAP kali ni adalah pertandingan cheerleader...

yupz semestinya best gila la weh

enjoy tengokkan dyorang menari...

tapi ape yang penting MEBA 1st place bagi cheerleader kali ni...

cayalah MEBA..

nak tengok tak video cheerleader dari MEBA?

sila klik sini

pemacam best x? kalau tengok live lagi best...hehe

untuk SAP ni aku just join perbarisan je..

takpe la janji masuk...=)

malam tadi ada acara penutup kat Stadium Hang Tuah Melaka...

meriah lah....

program macam ni barulah dapat kenal dengan senior...

pape pun ape yang wt kiteorang hepi sakan


MEBA JUARA KESELURUHAN SAP!!!!


WE ARE  THE CHAMPIONS!!!


CAYALAH MEBA!!!

x sia2 aku bersorak sakan....haha

ni dia TROPHY kami....




k c yaaaaa.....daaaaaaaa....


MEBA = Members of Bachelors Accountancy Club

Friday, April 8, 2011

Langkah tercipta by unic



suka gile kat lagu ni...(tapi xde la sampai gila....hehe)

cuba hayati muzik dia n bait2 lirik die...

perghhh....

lagu ni pun aku tujukan untuk korang jugak....

hayatilah....


Cara nak buang 'word verification'


Assalamualaikum pembuka bicara...

entry ini ditujukan khas untuk adik2, abang2, kakak2 n kawan2ku sekalian..

meh sini aku nak ajar something...

hurmmm....sebelum tu...

korang biasa tak jelajah ke blog orang then korang tinggalkan komen??

bukan kat shoutbox ye tapi kat entry tuan empunya blog...

pastu after korang komen korang kena masukkan 'word verification'

macam kat bawah ni.....



korang kene isi dulu pastu baru leh send kn?

aku suka jelajah blog korang then tinggalkan komen 

tapi bende ni membuatkan aku rasa nak 'bako' je laptop 2....hahahha

dah lah kena tunggu loading yang sememangnya lemau gila

aku rasa siput jalan lagi laju dari die punya loading

pekata korang buang kod yang ada 2

wat nyemak je...hahaha

meh sini aku ajar cara'y...

memula korang pergi kat bahagian DASHBOARD

then p kat SETTINGS

pilih COMMENTS

pastu korang nampak benda ni


   
This will require people leaving comments on your blog to complete a word verification step, which will help reduce comment spam. Learn more
Blog authors will not see word verification for comments.


korang choose NO

and save settings

settle sudah...

pasni senang r tok aku tinggalkan komen kat blog korang

thankz ea cz memudahkan kerja aku....hahahahaha

pape pun hope tips ni berguna untuk korang2 semua....

k c ya.....adiossss....



Satu Tekad




This special song i'm dedicated to you

all of my friends...


Aku TAK Faham!!


Aku tak faham!!

kenapa perkara yang kecil boleh jadi besar??

Aku tak faham!

aku cuba buat baik, aku cuba tegur

tapi apa balasan yang aku dapat?

hanyalah pandangan 'tidak puas hati'

besar sangat ke salah aku?!

susah ke untuk hadirkan sekuntum senyuman?

mahal sangat ke sekuntum senyuman tu?

sekuntum senyuman cukup membuatkan aku lega..

Aku tak faham!

kenapa aku boleh pujuk hati aku untuk berbaik lagi

sedangkan orang lain tak berusaha untuk berbaik

Aku tak faham!

kenapa aku mudah tersentuh sepanjang minggu ni

sedangkan sebelum ni aku tak pernah nak amek hati setiap perlakuan orang terhadap aku

Aku tak faham!

kenapa aku boleh bersabar lagi..

Aku tak faham apa yang berlaku sekarang ni!

ENOUGH!

ENOUGH!!

ENOUGH!!!!


AN : U make my HEART HURT!!!

Kata-kata



Kata-kata

tanpa

TINDAKAN

is 

NOTHING..










IKHLAS


Mari kita berdiskusi tentang ikhlas

apakah itu ikhlas?

dari mana datang'y ikhlas itu?

kenapa perlu ada ikhlas dalam diri kita?

ikhlas itu adalah satu amalan yang dilakukan untuk mendapatkan keredaan Allah SWT

ikhlas terletak pada hati yang suci

ia memainkan peranan penting dari segala aspek kehidupan

dalam menuntut ilmu, keihlasan itu perlu ada dalam diri

barulah ilmu senang lekat dalam jiwa...

bak kata mizat "kalau wt keje ko kena ikhlas, xperlu ada niat nak menunjuk2, insyaAllah ilmu tu senang nak masuk dalam jiwa kita"

aku dah try benda ni

mybe before ni aku rasa aku belajar tu kerana terpaksa

(itu kesilapan aku)

sebab tu ilmu susah nak masuk

tapi bila aku try ikhlaskan diri (muhasabah diri)

Alhamdulillah, senang je ilmu nak masuk, macam air mengalir lak...

begitu juga dalam melakukan sesuatu amanah yang dipertanggungjawabkan..

tak perlu merungut 'penat' la kerja itu ini

cuba terapkan unsur2 ikhlas dalam diri

apabila kita ikhlas, InsyaAllah setiap perkara itu akan dipermudahkan

so kepada semua

dalam melakukan apa2 tugas & tanggungjawab yang diberikan

kita tak perlu harapkan perhatian dari orang lain

tak perlu harapkan nama

tak perlu harapkan balasan

apa yang penting adalah

IKHLAS...




renung2kan dan selamat beramal ye kawan2...


AN : Credit to mizat for diz topic....


Sunday, April 3, 2011

HEART ATTACK!!


HEART ATTACK!!!

anyone hav a medicine to cure this pain...

help me...



Saturday, April 2, 2011

We Should......................


We should sit together

to solve these problems

but i'm afraid that our discussion

will give effects to our study...

seem like before..

let we finished our test first

after that we'll make a discussion

i don't want these situations become more worse...

where our happiness??

i just found a stress face from each of us.......

let's we finished these game....

we hav a lots of assignment to do together

but if this situations continuously 

i don know what to say......................




aku pun xfaham, ape maksud picx ni....hehe