Thankz 4 being my followers

Friday, March 4, 2011

Salah Kos Ke??


Assalamualaikum pembuka bicara

hmmmm....setelah hampir dua tahun aku future study dalam bidang 'akaun'

kini baru aku sedari yang 'akaun' bukan bidang aku

aku salah amek 'kos' ke??hmmmm....ntahlah...




tetiba aku jatuh chenta dengan satu kos ni

n aku rasa 'kos' tu adalah 'jiwa' aku....cewahhh!!!

kos ape tu??

ermmm....kos ape lagi kalau bukan kosssssmetikkkk.....

opszzzz juz kidding...hehehe

ni kos HRM la atau lebih saintifik ia dipanggil Human Resources Management

kos yang melibatkan manusia




eh akaun tak libatkan manusia ke??

memanglah libatkan, cuma tak berapa mendalam..

ape yang aku tau HRM lebih kepada perhubungan antara manusia




aku memang suka kerja yang kena berdepan dengan orang ramai 

barulah adventure sikit

adventure2 jugak nanti kau jugak yang pening kepala

ala adatlah tu, semua kerja memeningkan kepala

belajar pun sama..

uishhh payah ni...

nak tukar kos rasa rugi lak, lagi 1 budak macam aku mane boleh tukar kos

dah bagi 'betis' kau nak 'peha' lak ye najwa

bermimpi disiang hari la nampaknya...

ada lecturer pernah cakap kat aku :
 'biasanya orang yang lari dari kos yang dia minat, orang tu lah yang akan berjaya dalam kehidupnya'

mintak2 macam tu lah...

tapi semua tu rezeki Tuhan, so bersyukurlah dengan apa yang kau dapat najwa

sebab setiap yang berlaku pastu ada hikmahnya...

aminnn....

k la daaaaa....


AN : GO2x....CHAIYOKKK NAJWA....!!!!!



2 263 Contengan Jalanan:

puteri farah said...

woahhH!! hehe. kak! nak tau? farah MINAT gile ngan HR nih! hehe. mmg plan nak amek degree HR. hehe. tapi tgklah camne ti.. banking pon minat gak.. huhu! chaiyok2 kak wa! ape ape pon.. mesti ade hikmah!

An Najwa said...

yupz...btol 2..
setiap pekara yg berlaku pasti ada hikmahnya...
gud luck ye dear...