Thankz 4 being my followers

Wednesday, March 9, 2011

MEBA Sport Carnival...


Assalamualaikum pembuka bicara...

 hye semua!! selamat bertemu kembali... k kali ni aku nak cerita perkara yang berlaku sepanjang minggu lepas..

 hari ahad lepas telah berlangsungnya MEBA SPORT CARNIVAL di UiTM Lendu

ape 2 MEBA???

MEBA is stand for Member Of Accounting Club

kelab khas untuk budak2 accounting di KBM


so semperna karnival ni ak gn membe2 ak decided untuk bukak gerai

ia terdiri daripada aima, mizat, raja farah, arifah, nani n aku sendiri..

ala saje nak cari side income...


so cerita kami bermula pada petang jumaat

dengan berbekalkan kereta sewa, aku, mizat, iefa, farah n nasrul atau lebih dikenali dengan nama nani gerak p carik barang untuk berniaga

first destination, kiteorang p 'kedai borong', area2 KBM gak

tapi xdapat barang yang kami nak

then, p MYDIN Melaka, ada la dalam satu jam kat mydin 2

tapi kiteorang keluar dengan tangan kosong

harga mahal wehhh pokai la kami

then, gerak p ECONSAVE 

mase tengah otw 2 tetiba kereta breakdown

gile ah, nasib baik kat belakang kiteorang xde kereta lain

kalau tak memang dah kena rempuh dah

terpaksalah berhenti kat tepi

then, nani try bawak tapi xleh masuk gear n xleh gerak

last2 tersadailah kami kat tepi jalan

adalah dalam 1 jam lepak kat situ tunggu owner kete 2 sampai

sambil 2 kami sempat snap gambar dulu





then owner 2 sampai die settlekan kete n kiteorang pun blah dari situ

owner of da car (yg belakang ye bkn yg dpn ni...hehe)

then, tumpang kete orang sampai ke econsave

jalan jap n pekena KFC...lapau weh dari pagi tak makan...

tengah makan2 tetiba terasa kesian lak kat owner kete 2

so kiteorang decided nak tolong die

aku terus call abg long mintak tolong betulkan kereta 2

then deal dengan owner jumpa malam

after abes pekena KFC kiteorang gerak balik kolej

ak gn farah pinjam motor nani nak settlekan kete

dalam pukul 11 lebih abg long sampai

n kiteorang terus gerak p tempat kete rosak

diskuss punya diskuss punya diskusss

dalam pukul 1.30 pagi baru settle semuanya

pastu anta farah balik uma, n aku terus ikut abg long balik muar

sampai muar dalam pukul 2.30, terus tidur, dah tak ingat ape

pagi sabtu bangun lewat, tolong kemas uma then dalam kul 11 pg terus gerak p jb

sampai muar dalam pukul 9 malam n pukul 10 terus gerak balik melaka

sampai melaka dalam kul 10.45 malam

amek baju terus keluar balik p uma farah lak

penat wehhh...

sampai uma farah, lepak2 jap then tido...

tapi aku gn farah xleh tido, dok golek2 je...pukul 5 pg bagun n siapkan pape yang patut...

pagi tu aku terasa berada di awang2an...

dan akhirnya tibalah masa yang dinanti2kan


pagi tu gerai kami telah dibuka

antara menu yang kami jual adalah

sosej rebus, buah2an n ice cream

first2 memang agak tension sebab tak ada orang beli

tapi makin lama makin ramai lak yang datang beli

alhamdulillah...





pakcik panjang yang banyak menolong kami....time kasih pakcik...hehe


team bola jaring

team bola tampar





hmmmm.....itulah gelagat kami....macam2 ada...

program berakhir pada pukul 7 petang...

seronoklah weh...

disamping kita enjoy dapat gak kenal gn senior2 yang selama ni kita tak kenal langsung..

" DIGI....BERSAMAMU.... "

Gabungan antara part 2 & part 3 BACC KBM


AN : Pengalaman mengajar kita erti kehidupan...


2 263 Contengan Jalanan:

puteri farah said...

bestnye kak wa!! gud luck for everything! ;)

An Najwa said...

tq...

gud luck 2 u 2 farah...=)