Thankz 4 being my followers

Friday, January 14, 2011

Kembali ke SEGAMAT


Hye all, uish lama gile tak bertemu....hehe

rindu kat sume...............arghhhhhhh

bila nak dapat laptop ni.............................................saba najwa....

ehem2 k2 back to da reality...

alkisahnya aku nak cerita tentang peristiwa yang berlaku genap seminggu yang lalu

pergh ayat nak skema....tak pe sekali sekala...tolong jangan fedup k....huhu

ceritanya bermula begini

di pagi jumaat yang hening ketika sampai di tingkat 14 untuk memulakan sesi pembelajaran

tiba2 terdengar suatu suara "JOM BALIK SEGAMAT"

dengan segera aku menoleh "JOM"

OK SET, KITE CARI KETE SEWA, PETANG NI AFTER KELAS KITE GERAK...

WOW BEST NI...

begitulah serba sedikit perbualan aku dengan aima, efa, farah n mizat....

then petang tu aku gn dak2 ni gerak ke segamat dalam pukul 6

berbekalkan farah yang tak ada lesen, dengan selumbernya kami mengharungi perjalanan ke sana

cayalah beb! kate orang berani mati, kalau kene saman sia2 je idop....haha

kiteorang sampai segamat dalam pukul 9.30 mlm, 

masuk je pintu pagar uitm masing2 jerit, excited gile dapat balik segamat

after parking kete

dengan selumbernye kiteorang melintas depan pondok pakcik UK

masing2 dah prepare kad matrik masa diploma punye...hehe

nasib baik tak kena tahan...

memang lah tak kena dah masing2 pakai baju kurung, gaya student la katekan....
alahai sopannye...

then masing2 berpisah, nisha n zuma jemput ak kat uptown

seriously aku rindu kat dyorang, mase jumpe tu cam nak nagis je, tp ak control cun....hahahaha

dalam ati sebak kot, yela setaun setengah idup dengan diaorang

tetibe je kene pisah....

malam tu tidur bilik zuma, macam2 yang dibualkan

then pagi sabtu aku gerak p bilik nisha...bual lagi dan lagi...

cerita tentang kelas, lecturer n budak2 A3

macam2 ade cume sedih sikit bila dengar budak A3 dah tak macam dulu

"weh korang jangan lah macam ni, xbest la, akk nak tgk A3 yang dulu, A3 yang penuh dengan gelak n sentiasa hepi bukan A3 yang berpecah"

opszz lupe lak nama A3 telah ditukar kepada 4C for diz semester
k sambung cite balik

dalam pukul 12 kiteorang turun makan kat uptown

pakat ramai2 makan kat situ

tapi tak semua yang ada cz ramai yang balik umah

n ada supprize....

zuma belikan kek, actually kek tu untuk besday ak, nisha n kembar

thankz to zima n pasangannya cz sudi hadiahkan kek untuk kami.,..hehe

after that dalam pukul 3 kiteorang pun siap utk balik ke melaka

bermulalah sesi salam2an dan tangis2an...haha

erm...rasa mcm tak nak balik je

tapi aku ad kewajipan kat melaka n dyorang ada kewajipan kat segamat

kewajipan untuk belajar

sampai melaka dalam pukul 9 malam

cz kami sempat melencong ke tempat lain

mane 2??

shopping kat segamat!!

best weh, murah2 lak tu...hehehe

k tu lah cerita ak sepanjang kat segamat

c u nex week....

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

k now its show time!!!

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1



 














Thankz to nisha, zima, si kembar, erma, fahmi, nazim & L cz sudi memeriahkan majlis...hehe
i'll appreciate it!!!!
THANK YOU SO MUCH!!!!


AN (pinjam ayat zima) :
Kita sama2 kejar kejayaan cuma cara kita berbeza
Jadi teruskan perjalanan 
dan
Kita jumpa di penghujungnya...........aminnnn....



2 263 Contengan Jalanan:

puteri farah said...

rugi farah takde!

esok farah, biha, shafika ngn farihah nak g melaka!!!

ank en. sidik n pn. sidah=) said...

kak wa....pnjam ayat 2..kene bayo tau...ahhahaha...miz u 2 kak...=)