Thankz 4 being my followers

Saturday, January 22, 2011

Salam perkenalan...


Assalamualaikum pembuka bicara

bertemu kita kembali di minggu yang ke3 bulan januari 2011 ni

diharap semua sihat2 hendaknya

cewah!! ayat macam nak tulis surat cinta je kan

ermmmm.....sekarang ada lagi ke yang tulis surat cinta? mungkin ada kot....hehe

k2 tutup cerita n sekarang kita buka cerita baru

firstly ak nak ucapkan thankz to all my followers n blog walking

cz sudi singgah ke blog ni

salam ukuwah dan salam perkenalan untuk semua..............

ermmm....kali ni aku nak cerita.perkembangan terbaru aku

alhamdulillah kehidupan kat melaka ni semakin okeh

boleh dapat sesuaikan diri walaupun kadang2 agak tension bersesak2 naik lif untuk pergi ke kelas

untuk budak akaun macam aku ni dia dah tetapkan kelas kitaorang hanya di tingkat 13 dan 14 sahaja

perghhh bayangkanlah kalau kiteorang datang lambat n lif penuh student beratur sampai ke jalan

terpaksalah kami menggunakan khidmat tangga untuk ke kelas

kalau guna tangga pun baru tingkat 8 masing2 dah semput

ape lagi nak naik habiskan sampai tingkat 14

bayangkanlah hari2 naik tangga boleh kurus aku diwatnye....yes2x! haha...

keadaan di kelas semua okeh cuma sejuk gila la
dah macam duduk kat iceberg je

boleh beku time aku kat kelas

kawan2 kat sini...alhamdulillah semuanya okeh...

semua saling amek berat n tolong menolong antara satu sama lain

kredit untuk aku cz aku dapat kawan yang xberapa suka nak hangout

kalau keluar pun juz cari benda2 yang penting n keluar makan je

alhamdulillah...

kalau bab makanan harian, cas kat sini murah rrrrrr

sekali makan kene cas RM3.00 sahaja

syok weh....sav budget aku...

cumaaaaaa......

yang tak berapa bestnye

ramai sangat insan2 bergelar lelaki....hmmmm

nak jalan ke sana sini pun kene berkumpulan

bahaya kalau jalan sengsorang........................emmmmmmmmmmm.....

ha itulah serba sedikit cerita aku di KBM Melaka nu...

k jumpe lagi

daaaaaaa.............


AN : Aku tak tau kenapa kat sini aku jadi pendiam gila....susah betul nak keluarkan suara....yang aku tau gelak je......help me!!!



Kadang-Kadang


Kadang2 ketika kita rasa keseorangan

kita tak sedar yang kawan2 sentiasa ada di sisi kita 

sedia untuk menghulurkan bantuan

kita tak sedar yang bukan kita sorang yang hidup di dunia ini

kita tak sedar bahawa Tuhan sentiasa ada dengan kita

kita tak sedar bahawa Tuhan sentiasa mendengar rintihan kita

so sedar2kanlah diri tu najwa....


AN : Banyak2kan lah muhasabah diri......



Friday, January 14, 2011

Kembali ke SEGAMAT


Hye all, uish lama gile tak bertemu....hehe

rindu kat sume...............arghhhhhhh

bila nak dapat laptop ni.............................................saba najwa....

ehem2 k2 back to da reality...

alkisahnya aku nak cerita tentang peristiwa yang berlaku genap seminggu yang lalu

pergh ayat nak skema....tak pe sekali sekala...tolong jangan fedup k....huhu

ceritanya bermula begini

di pagi jumaat yang hening ketika sampai di tingkat 14 untuk memulakan sesi pembelajaran

tiba2 terdengar suatu suara "JOM BALIK SEGAMAT"

dengan segera aku menoleh "JOM"

OK SET, KITE CARI KETE SEWA, PETANG NI AFTER KELAS KITE GERAK...

WOW BEST NI...

begitulah serba sedikit perbualan aku dengan aima, efa, farah n mizat....

then petang tu aku gn dak2 ni gerak ke segamat dalam pukul 6

berbekalkan farah yang tak ada lesen, dengan selumbernya kami mengharungi perjalanan ke sana

cayalah beb! kate orang berani mati, kalau kene saman sia2 je idop....haha

kiteorang sampai segamat dalam pukul 9.30 mlm, 

masuk je pintu pagar uitm masing2 jerit, excited gile dapat balik segamat

after parking kete

dengan selumbernye kiteorang melintas depan pondok pakcik UK

masing2 dah prepare kad matrik masa diploma punye...hehe

nasib baik tak kena tahan...

memang lah tak kena dah masing2 pakai baju kurung, gaya student la katekan....
alahai sopannye...

then masing2 berpisah, nisha n zuma jemput ak kat uptown

seriously aku rindu kat dyorang, mase jumpe tu cam nak nagis je, tp ak control cun....hahahaha

dalam ati sebak kot, yela setaun setengah idup dengan diaorang

tetibe je kene pisah....

malam tu tidur bilik zuma, macam2 yang dibualkan

then pagi sabtu aku gerak p bilik nisha...bual lagi dan lagi...

cerita tentang kelas, lecturer n budak2 A3

macam2 ade cume sedih sikit bila dengar budak A3 dah tak macam dulu

"weh korang jangan lah macam ni, xbest la, akk nak tgk A3 yang dulu, A3 yang penuh dengan gelak n sentiasa hepi bukan A3 yang berpecah"

opszz lupe lak nama A3 telah ditukar kepada 4C for diz semester
k sambung cite balik

dalam pukul 12 kiteorang turun makan kat uptown

pakat ramai2 makan kat situ

tapi tak semua yang ada cz ramai yang balik umah

n ada supprize....

zuma belikan kek, actually kek tu untuk besday ak, nisha n kembar

thankz to zima n pasangannya cz sudi hadiahkan kek untuk kami.,..hehe

after that dalam pukul 3 kiteorang pun siap utk balik ke melaka

bermulalah sesi salam2an dan tangis2an...haha

erm...rasa mcm tak nak balik je

tapi aku ad kewajipan kat melaka n dyorang ada kewajipan kat segamat

kewajipan untuk belajar

sampai melaka dalam pukul 9 malam

cz kami sempat melencong ke tempat lain

mane 2??

shopping kat segamat!!

best weh, murah2 lak tu...hehehe

k tu lah cerita ak sepanjang kat segamat

c u nex week....

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

k now its show time!!!

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1



 














Thankz to nisha, zima, si kembar, erma, fahmi, nazim & L cz sudi memeriahkan majlis...hehe
i'll appreciate it!!!!
THANK YOU SO MUCH!!!!


AN (pinjam ayat zima) :
Kita sama2 kejar kejayaan cuma cara kita berbeza
Jadi teruskan perjalanan 
dan
Kita jumpa di penghujungnya...........aminnnn....



Friday, January 7, 2011

Laptop rosakk!!!


uwaaaa sodehnye laptop rosak

kalo rosak biase xpe jugak tapi ni skrin LCD retak

dan hasilnya skrin hanya memaparkan warna putih
ish3x...

agak terkedu la ye, dh la baru start sem

n assignment pun dah mula ada

sekali laptop pulak problem

dugaan2.........

tapi salah aku gak 'ganas' sangat jaga laptop
aku rasa dak laki jaga lagi baik daripada aku jaga....hehe

so nak nyesal pun xde guna...

terima kenyataan ye najwa....=)

pasni xboleh nak update blog selalu ye kawan2..

sori sangat2..

k la out dulu 

daaaaaaaa................


AN : Kena prepare duit nak betulkan laptop....mahal kot nak ganti LCD baru....nak laptop baru leh x??hehe



Thursday, January 6, 2011

Welcome to Melaka


Assalamualaikum pembuka bicara

first of all, nak minta maaf cz dah lama tak update blog

baru petang tadi aku menamatkan sesi orentasi pelajar baru atau lebih dikenali sebagai

'Minggu Permantapan Siswa Sesi Jan - Apr 2011'

di UiTM Kampus Bandaraya Melaka

meneruskan sisa2 hidup aku kat sini

alhamdulillah mungkin telah tertulis rezeki aku kat melaka

macam dalam mimpi lak

Welcome To Melaka Najwa!

banyak input yang aku dapat sepanjang minggu orentasi

bukan senang nak jadi seorang pemimpin

aku respek kat MPP uitm ni

cz bila diaorang berdepan dengan pelbagai ragam pelajar

diaorang still cool

bukan senang nak berdepan dengan keadaan macam ni

tetiba teringat lak YDP MPP UiTM Segamat, Abg Am, masa orentasi dulu

perangai dia sejibik dengan Abg Shahir YDP MPP UiTM KBM

lembut bila bagi arahan n sentiasa senyum

tapi dalam kelembutan still ada ketegasan

tapi seorang pemimpin still dipandang serong oleh orang luar

aku pelik r, mungkin tak ada peluang untuk orang luar tu jadi pemimpin

jadi orang luar akan menindas seorang pemimpin

hmmmmmmmmm.............

pape pun

yang baik jadikan tauladan dan yang buruk dijadikan sempadan

itulah input yang aku dapat sepanjang minggu MPS ni...

daaaaaaa......



AN : Nak jadi MPP boleh tak? 
MPP : Majlis Perwakilan Pelajar



Saturday, January 1, 2011

Nur Amni Humaira


Nur Amni Humaira

sedap name tu....tapi bukan utk dimakan ye....

ha,.......siapakah gerangan tuan empunya nama ni??

kalau anda nak tw

amni merupakan anak sedara aku yang pertama

excited weh bila dapat anak sedara

amni dilahirkan pada tanggal 14 Dec 2010 di Hospital Muar

dengan keberatan 2.28kg sahaja....hehe

beliau merupakan anak pertama bagi pasangan ANNUR HIDAYAH & MOHD FAIZAL AZIZ

beliau turut merupakan cucu pertama bagi pasangan BUANG SHARIF & MISRAH

dan juga merupakan anak sedara pertama bagi NOOR FAIZUN, OMAR, AN NAJWA & NUR AIN KAUSAR

hehehehehehe.....

dh bertaun dia lahir baru hari ni aku dapat update pasal dia

biaselah orang bz....hahahahahha

opszzz terlebih sudah.....







comel ark??xdpt nk ltk pic bebanyak....

server slow la....

k r daaaaaaaa.......





Welcome 2011


Assalamualaikum pembuka bicara

nampaknya 2011 telah menunjukkan taringnya

nak cerita pasal azam?hmm tah lah aku xdecide nak pasang azam yang bukan2

cuma aku hope 2011 ni aku jadi budak baik....hehe

insyaAllah....aminnnn....

to all hope tahun 2011 akan mendatangkan kerahmatan kepada diri kita

k daaaa....






AN : Kemalasan menguasai diri...........hurmmmm......