Thankz 4 being my followers

Friday, December 31, 2010

Good Bye TESCO


Assalamualaikum pembuka bicara

hye all sori cz dah lama tak update blog

kesibukkan mengatasi segalanya

hmmm....kalau anda sume nak tau

aku telah menamatkan tugas di tesco......yippie hepinye.....huhu

semalam (rabu) merupakan hari terakhir aku bekerja kat tesco

agak sedih la ye....ye ar baru je mula rapat dgn staf2 kat situ

sekali dah berenti lak

tapi takpe setiap pertemuan pasti ada perpisahan

perpisahan yang disebabkan oleh ajal ataupun perpisahan yang disebabkan faktor lain

kira cuti sem kali ni aku dapat manfaatkan dengan sempurna

alhamdulillah....

n aku dapat pengalaman yang berharga

bak kata kazen aku 

"experience which worth more than money"

yupz! aku sokong ayat tu 100%

pengalaman yang mengajar kita erti kehidupan

seriously aku kata aku enjoy gile keje kat situ

walaupun masa awal2 aku rasa surrender

tugas sebagai cashier bukan mudah

cz kita diberi tanggungjawab untuk jaga duit company

kalau hujung minggu satu hari sales jejak bebelas ribu

bayangkanlah kalau hilang macam mana agaknya nak ganti

tapi alhamdulillah aku dapat conduct dengan baik

kalau duit short pun tak lebih singgit la

tapi masa first time duit aku excess (terlebih) RM13

banyak kot, so kepada customer yang aku salah pulangkan duit aku nak mintak maap bebanyak ea

jangan serik untuk belanja kat tesco ag....hehe

okeh habis cite pasal tugas, sekarang aku nak cerita pasal environment kat situ

tugas aku sebagai cashier menyebabkan aku kenal dengan ramai orang tak kira pelbagai lapisan umur

yupz! memang seronok sebab aku memang suka kerja yang berdepan dengan ramai orang

dari situ aku belajar kenal dengan perangai 'orang'

daripada pekerja biasa, cleaner, guard, CEO dan sebagainya

ada yang low profile n ada gak yang OVER PROFILE

saket jiwa aku bila berdepan dengan orang yang OVER PROFILE nih

cakap terima kasih pun bukan nak jawap pastu dengan muka belagak terus blah

perghhhh macam nak hentak2 je kat situ jgk...

opszzz! mybe dia jawap dalam hati kot......

jangan buruk sangka najwa....okey2x.....hehe

dari kalangan pekerja pulak sumenya okey2 belaka

juga terdiri daripada pelbagai lapisan umur

ada yang still belajar lagi (macam aku), ada yang memang full time kerja tesco

ada yang kerja sebab nak kumpul duit untuk sambung belajaar

ada yang kerja sekadar suka2

ada yang kerja untuk tambah duit yang sedia ada

ada yang nak tolong suami dan juga family

macam2 adalah, eh2 macam astro lak....hehe

aku ni terlampau mesra rakyat sebab tu kenal dengan macam2 orang...

ntah bila boleh naik pangkat jadi wakil rakyat lak....hahaha

sudah2 la tu berangan najwa oi....

ala tak salah berangan yang penting ada usaha....hehehehe

uishhh tetiba aku terasa panjang lak entry kali ni

saje lepas gian nak menaip....hehe

k la aku rasa tu je untuk kali ni

k c yaaaa...

opszzz! sebelum tu nak ucap thankz kepada pihak pengurusan tesco yang bagi peluang untuk aku kerja kat situ

thankz jugak kpd TL (Team Leader Cashier) kak hanim, kak wan, saiful, usop n aiman yang banyak bagi tunjuk ajar sepanjang aku kerja kat situ

thankz a lot i'll appreciate it!

k daaaaaaaaaaaaa...........






AN : Duit gaji khas untuk bayar yuran, xde can nak enjoy....hmmmmmmm.........tapi takpe setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.........



2 263 Contengan Jalanan:

Solihin Zubir said...

nasib baik bkn tesco kt kedah.. kalo x, sy tentu customer malang yang terlebih bayar tu.. haha..

An Najwa said...

hahahahhaha.....yela cik solihin oi...=)