Thankz 4 being my followers

Monday, December 20, 2010

Fastrak........................................


Salam to all

puas aku pusing kiri kanan pikir topik ape yang aku nak tulis malam ni

seriously aku rindu nak menulis.....

last2 aku decided nak cherite pasal perkembangan terbaru aku

ermmm...baru2 ni result exam keluar

so macam2 gelagat ada

ada yang happy, ada yang frust menonggeng dan sewaktu dengannya...

bagi aku pulak, alhamdulillah, itu je yang aku leh cakap....

segan nak cakap lebih2..

after result exam kuar, result untuk fastrak plak kuar

kalau student uitm dyorang dah biasa dengar pasal fastrak ni

fastrak ni adalah program penerapan diploma part 3 kepada degree

kate orang melayu 'jalan pintas untuk dapat degree'

aku ada apply benda ni, tapi apply last minute punya....

esok tutup aryni baru apply..

dan keputusannya aku diterima untuk program penerapan degree ni

bagi kos ijazah sarjana muda perakaunan kat melaka...

result tu kuar masa 10 muharam, n setelah puas pikir n diskuss dengan family

last2 aku accept untuk terima fastrak ni (berkat 10 muharam)

yupz aku tau banyak keburukan bila aku terima benda ni

banyak yang kate buruk pasal fastrak

tapi hati aku kuat nak terima benda ni

walaupun aku tau company lebih accept student pure diploma berbanding fastrak

tapi aku nak jugak...

bila pikir2 balik sampai bila aku nak belajar main2?

family aku dah puas berhabis duit untuk aku

tapi aku still tak hargai apa yang aku dapat

n sekarang aku try untuk sahut cabaran akk aku

kate kak ejun : 

'i trust you but you must trust yourself'

cuma kepada kawan2 kat segamat aku nak mintak maaf sebab tak beritahu korang awal pasal benda ni, sebab aku juz boleh cakap 'IT'S HARD TO SAY'

pape pun aku nak ucap terima kasih kpd semua yang banyak tolong aku sepanjang aku berada di segamat

seriously aku sedih gile nak tinggalkan kehidupan kat segamat

coz kat segamat aku belajar erti kehidupan, erti berkawan, erti belajar....

tapi itu untuk kebaikan aku jugak....

mungkin ada yang happy bila aku dah tak ada kat segamat

dan ada jugak yang sedih bila aku tak ada

pape pun, setiap pertemuan pasti ada perpisahan...

kepada NISHAH, ZUMA, DILA, FARAH, YAN, KEMBO

budak2 ACD_A3 n budak2 SISWA BISTARI

RINDU KORANG SUME LARRRR.......

pape pun hope kite semua akan berjaya dalam kehidupan....

ada rezeki kita jumpa lagi....


AN : " Success is journey, not a destination "



6 263 Contengan Jalanan:

_swEEt cAndlE_ said...

woo..
tahniah kak..!!

ank en. sidik n pn. sidah=) said...

i miss u 2 kak wa....ehhehehe...rajin2 update blog aw...t kitorg tgk...hehhehe

NICK IRFAN said...

nice entry... hehehe

An Najwa said...

sweet candle : tq...xpat jumpe kamu...

zuma : orait no hal la, kamu jgk,,,jgn lupe cherite pasal dak2 A3 k...t krm salam kat sume....

nick : hehe....

puteri farah said...

kami pasti rindukan kak wa! ♥

An Najwa said...

farah : akk pun same..............