Thankz 4 being my followers

Friday, December 17, 2010

Bersawang


Fuhhhh........fuhhhhhhhhh.......fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ak terasa blog aku ni teramat2 lah berhabuk serta bersawang2...

sorry to all lama tak update blog ni, kesibukkan mengatasi segalanaya....

kalau sebelum ni aku terasa tanggungjawab sebagai seorang pelajar

tapi sekarang terasa tanggungjawab sebagai seorang pekerja lak

yang pastinya belajar tu lagi best daripada kerja

statement tu memang aku akui sejak dari dulu kala lagi

saje je cari duit kocek untuk cuti sem ni

sebab tu lah aku kerja

malu beb nak mintak ayah aku duit

dari dulu kala asik susahkan dia je

tah bila aku dapat balas jasa dia

takpelah selain dapat duit kocek, aku dapat pengalaman sekali

actually kerja ni memang amat2 memenatkan

kalo aku sebagai cashier kene diri 8 jam tanpa rehat

perghhh sengal segala tulang2 yang ada

baru dua hari kerja aku dah demam sebab penat teramat sangat

sampailah hari ni dah seminggu demam tak baik2 lagi

nak pergi amek MC terasa malas yang teramat sangat

so tanggung sendirilah cik najwa oiiii....

hmmm......kalau cherita pasal kerja, seronok memang seronok 

sebab kenal dengan ramai orang dari pelbagai umur

yang tak seronok bila berdepan dengan customer

macam2 perangai ada

ada yang cool je walaupun lama tunggu

ada yangxgheti nak menyabo pastu nak marah2

bile berdepan dengan customer yang macam ni dalam hati Tuhan saje yang tahu

tapi kat luar aku juz leh senyum je

 "LAYANAN MESRA" tu penting...hehe

sampai ade sorang customer tu cakap

"perghhh ceria je ea walaupun berdepan dengan kerja yang stress...bagus2''

aku gelak je bila dengar orang tu cakap camtu

hmmmm....bila aku jadi cashier ni baru la aku dapat rasa PERASAAN sebenar seorang cashier di supermarket....hehehe

korang nak RASA tak??kalau nak jom reramai kite kerja CASHIER....huhu

k la daaaaaaaaaaa..............


AN : Sabar tu penting, walaupun kita kena marah ke maki ke, selawat banyak2 dan senyum...perasaan tu tak kan lama tersimpan dalam hati kita.....



2 263 Contengan Jalanan:

armie::parc::udinc said...

salam...i've replied ur question on formspring..if ade pape..do contact me on fb eh? welcome to uitm KBM soo :)

An Najwa said...

oraite.....tqsm...