Thankz 4 being my followers

Wednesday, November 24, 2010

Excident


Assalamualaikum pembuka bicara....

hari ni satu lagi dugaan menimpa kami sekeluarga....

abi excident...terkedu ak bila dengar berita tu...

ceritanya bermula begini....=)

dalam pukul 6.30 ptg tadi ada orang datang rumah

"adek2 ni najwa ke??"

"ha'a najwa, kenapa cik??"

"erm, macam ni ayah awak excident kat bandar penawar"

"betul ke ni??teruk tak??"

"betul la, tak taula dengar2 kaki patah"

(terkedu ak diwatnya)

"abes 2abah kat mana sekarang?"

"die tengah otw p hospital kota n katanya kalau agak teruk akan  di'transfer' ke hospital jb"

"ok terima kasih cik"

then, ketua blok datang uma ak, die kata pas maghrib nak p hospital, ak nak ikot tak

ak cakap nak, n ak terus siap2, mandi2, solat n packing baju, ak main tarik je mana yang sempat

dalam pukul 7.30 kiteorang gerak p kota

sampai kota jumpe acik nga tunggu kat luar wad icu

sampai2 je ak da menangis gile2, dah la ak fobia gn hospital kota ni

ter'flashback' lak kenangan 3 tahun dulu saat umi koma kat hospital ni

 ad la dalam 1 jam gak kiteorang tunggu

then, dalam pukul 9.30 mlm doktor kuar, die kata abi kene transfer ke Hospital Sultan Ismail JB

masa 2ak gerak naik kete gn kak ejun n ain

sampai HSI kena tunggu lagi kat wad kecemasan

senyap gile weh kat situ tapi ramai orang

ak cakap gn kak ejun "kenapa senyap je kat cni, dyorang xnak cakap ke"

kak ejun balas "nama pun wad kecemasan tak kan nak gelak2 kot"....hehe

dalam kol 12.15 a.m. doktor kua die gtw yang abah dah dihantar ke wad

(lame tak kiteorang kena tunggu??...hehe)

after that masing2 p tengok abi...

sedih weh, pasni die xleh jalan ag, kalau jalan pun guna bantuan tongkat

anak mana yang tak sedih bila tengok keadaan ayah dieorang macam tu...

hmmm....pape pn ak doakan abi cepat sembuh...

sekarang ni ak kat uma makcik ak kat Taman Setia Indah, dalam kol 2 tadi gerak balik....alhamdulillah nasib baik makcik ak duduk dekat gn HSI so senang la kiteorang nak ulang alik....

malam ni kak ejun yang jaga abi kat hospital

esok pagi abi kena operation, n turn ak lak kena jaga abi

kebetulan ak nga cuti sem, so time ni la ak dapat berbakti kat abi

maybe pasni jarang2 la ak dapat update blog ni

pape pn to all my friends, nak minta tolong doakan kesihatan ayah saya ye

thank you

k salam....



2 263 Contengan Jalanan:

puteri farah said...

sabar eh kak wa. farah doakan abi kak wa cepat sembuh. ;) banyakkan bersabar.

An Najwa said...

thankz farah....